Alkohol razara Vaš život i život Vaše porodice!

Odvikavanje od alkohola
Bio-laser terapijom odvikavanja od alkohola uništava se fizička želja za alkoholom, smanjuju negativni simptomi odvikavanja, smanjuje se napetost, nervoza, razdražljivost, glavobolje, nesanica, dekoncentracija, depresija, tjeskoba i ostali simptomi tipične fizičke ovisnosti, poboljšava se cirkulacija, stvara se duboki osjećaj olakšanja i opuštanja i smanjuje se želja za alkoholom, te se pospješuje detoksikacija organizma.
Rezultati terapije
Bio-laser terapija odvikavanja od alkohola odvija se u deset tretmana  kroz pet tjedana čime se omogućuje da se u fazi odvikavanja razina endorfina održava visokom,  da bi se spriječile nuspojava apstinencijske krize i razdražljivosti…Klijent se tijekom programa osjeća opušteno – identično osjećaju na koji je navikao kad popije svoje omiljeno alkoholno piće, što je jako dobro za njega i okolinu jer se navikava na život bez konzumiranja alkohola…

 

Prepoznajete li se u slijedećim tvrdnjama poduzmite nešto na vrijeme - ovo su sigurni znakovi da razvijate ovisnost o alkoholu:

 • Imate veliku želju i potrebu konzumirati makar dvije-tri čaše piva ili vina dnevno i to baš nikako i nikada ne možete izostaviti. To je znak da  više ne upravljate svojom voljom, već malo pomalo,ali sigurno, alkohol počinje upravljati Vama, jer sve bez čega se ne može, neovisno o količini je vrsta ovisnosti i ona ima tendenciju daljnjeg rasta.
 • Gubite  kontrolu prilikom pijenja i svaki puta pijete do pijanstva – to su sigurni znaci alkoholizma.
 • Imate nepredvidljive i nagle izmjene ponašanja, skloni ste fizičkom nasilju prema ženi, čak I istjerivanje supruge i djece iz kuće, između Vas  i partnerice loši su odnosi I česta su uzajamna fizička i psihička obračunavanja, u Vašoj obitelji supruga često prijeti napuštanjem  i pokušajem razvoda zbog ponašanja u alkoholiziranom stanju.
 • Kod Vas je izražena velika i bezrazložna ljubomora kad pijete.
 • Provodite mnogo vremena van kuće i mnogo vremena napuštate porodicu radi boravka u kavani ili sa prijateljima sa kojima pijete.
 • Zanemarujete i napuštate svoje roditeljske obveze i uloge
 • Na poslu ste depresivni i bezvoljni, ne obavljate kvalitetno I na vrijeme poslovne obveze, ne držite do riječi i dogovora.

 

r

Prikrivate osobni dohodak od partnera i cijeli teret izdržavanja porodice pokušavate prebacit na leđa partnera

r

Zbog pijenja imate poremećen seksualni život, smetnjenu potenciju, smanjene ukupne seksualne aktivnosti.

Često si kažete sve ili neke od ovih rečenica;

 • Trebao bih smanjiti piće
 • Ljudi me kritiziraju i pokušavaju mi reći da prestanem sa pićem
 • Imam osjećaj kajanja i „grižnje savjesti“  za svoje pijenje i ponašanja kad popijem „čašicu više“
 • Ne osjećam se dobro, ujutro sam bezvoljan i mamuran i odmah već ujutro mi treba piće za smirenje ili da bih prekinuo dosadu
 • Moja obitelj sve se češće pita: “Kako nekoga odviknuti od alkohola?”

Eventualni rani znaci alkoholizma mogu biti prvo povećanje uobičajene dnevne doze alkohola; zatim slijede prigovori u obitelji i radne sredine; a onda se javljaju prvi znaci nemara u obitelji i na poslu.

Činjenice o alkoholizmu:

 • Jedna trećina brakova raspada se zbog alkoholizma.
 • Alkoholizam dovodi do zanemarivanja obiteljskih dužnosti i nebrige za djecu, a najgori slučaj je kada su oba roditelja alkoholičari.
 • Alkoholizam dovodi do osiromašenja obitelji, kako emocionalno tako i materijalno.
 • Alkoholizam dovodi do agresivnosti i nasilja u obitelji, gdje su nerijetko žrtve i djeca, nastaju tzv. krnje obitelji, što je rezultat rastava ili prerana smrt alkoholičara.
 • Alkoholizam negativno djeluje na populacijsku politiku.
Zatražite konzultacije

Bio Laser Studio Rijeka program za odvikavanje od alkohola sastoji se od pet koraka:

 

Konzultacije

Uvodni razgovor o životnim navikama  i stilu života korisnika programa, gdje se korisniku  prezentira Bio Laser Studio Rijeka program odvikavanja od alkohola, kojeg čine tretmani Bio laserom, nutricionističko savjetovanje koje uključuje prehrambene smjernice, kuharicu i program detoksikacije, podrška liječnika opće prakse, podrška psihoterapeuta.

 

R

Tretman Bio laserom

Tretman traje 35 minuta i sastoji se od stimulacije akupunkturnih točaka na uhu, licu i rukama Bio-laserom, pri čemu se uništava fizička želja za alkoholom, smanjuju negativni simptomi odvikavanja i pospješuje detoksikacija organizma : smanjuje se napetost, nervoza, razdražljivost, glavobolje, nesanica, dekoncentracija, depresija, tjeskoba i ostali simptomi tipične fizičke ovisnosti, poboljšava se cirkulacija, stvara se duboki osjećaj olakšanja i opuštanja i smanjuje se želja za alkoholom.

Bio laserom se pokušava u fazi odvikavanja razina endorfina održavati visokom,  da bi se spriječile nuspojava apstinencijske krize i razdražljivost. Klijent se tijekom programa osjeća opušteno – identično osjećaju na koji je navikao kad popije svoje omiljeno alkoholno piće, što je jako dobro za njega i okolinu, jer ga se navikava na život bez konzumiranja alkohola.

k

Nutricionističko savjetovanje

Cjelovito nutricionističko savjetovanje kojeg čini individualni pristup, prehrambene smjernice, kuharica i program detoksikacije, naročito želučane sluznice, krvožilnog sustava, jetre i gušterače koji se vrlo ugroženi kod osoba koje konzumiraju veće količine alkohola.

Alkoholizam dovodi do loših prehrambenih navika, te se pijenjem alkohola u većim količinama organizam dovodi do manjka važnih nutrijenata i razvijanja teških bolesnih stanja. Promjenom prehrane prema smjernicama našeg programa Hrana kao lijek naročito se pomaže da se žudnja za alkoholom smanji.

Alkoholna pića sadrže i brzo razgradive ugljikohidrate, koji stvaraju tzv. šećerne skokove u krvi, a to kod osobe izaziva osjećaj velike žudnje i želje za pijenjem. Promjenom prehrane značajno se može utjecat i na promjene pijenja osoba koje konzumiraju veće količine alkohola.

w

Podrška liječnika

Liječnik kroz razgovor i anamnezu utvrđuje u kojem obliku i koji vidi liječničke pomoći je koristan za osobu, te u skladu s istim pruža preporuke i smjernice, bez odlaska u ustanove za liječenje alkoholizma.

Z

Podrška psihoterapeuta

Obuhvaća provođenje individualne i grupne psihoterapije, obiteljsku terapiju, (obiteljske intervencije), kako bi se u konačnici uvidjelo što alkohol zapravo znači klijentu i na koji način ga korisna alternativa može zamijenit.

Broj tretmana

Detoksikacija od alkohola odvija se u deset tretmana kroz pet tjedana. Tretmani se po potrebi mogu ponoviti više puta.

Psihoterapijski dio programa odvija se u deset do dvanaest savjetovanja kroz pet do osam tjedana. Savjetovanja se po potrebi mogu ponoviti više puta.

Za cijelo vrijeme Bio laser i psihoterapijskog dijela programa po dogovoru, jednom ili više puta tjedno, održava se nutricionističko savjetovanje i podrška liječnika.

}

Mreža podrške

Mi stvaramo mrežu podrške. U Vašem problemu niste sami i za cijelo vrijeme programa pružamo potpunu podršku, te smo svakodnevno dostupni za savjete i rješavanje Vaših upita, nedoumica i problema.

 

N

Odluka za odvikavanje od alkohola ključna je kod svakoga tko ima problema sa alkoholom.

Također, važno je čvrsto odlučit hoće li osoba započeti provoditi kompleksni program odvikavanja od alkohola, jer alkoholičara se ne može prisiliti da potraži pomoć, osim u slučajevima nasilnog ponašanja,

kad treba zatražiti i intervenciju policije i pokretanje sudske mjere za liječenje, te hitnu medicinsku pomoć ako je osoba u akutno pijanom stanju.