Plasma pen

Inovativna metoda pomlađivanja pomoću plazma energije sa višegodišnjim i postojanim učinkom

Plasma pen u Rijeci

 

Na koji način uređaj radi?

Energijom plazme se potiče proizvodnja i sinteza kolagena i elastina, do te mjere da se momentalno zateže koža, zamjena je za skalpel, nekoliko tipova lasera, pri čemu je omogućena velika preciznost uređaja. Četvrto agregatno stanje potpuno ionizirane tvari, tzv. neutralni plin, a njegovi djelovi su električni nabijeni. Zahvaljujući intereakciji elektrona, energija se pretvara u toplinu koja usmjerena na tkivo pokreće jake regenerativne procese u stanicama. U medicini se koristi od 1900. godine za elektrokoagulaciju, uništavanje benignih lezija, tumora, itd.

Plasma pen je aparat sa specijalnom elektodom kojom se u dodiru sa kožom stvara elektronski luk plazma energije što dovodi do mikroopekotina, točno određenog područja bez oštećenja okolne kože.

Plasma pen tretman je 100% siguran i bezbolan jer se 20 minuta prije tretmana nanosi anestetska krema. Nakon tretmana ostaju mikroopekotine sa formiranim točkastim krasticama, minimalnim crvenilom i otokom koje prolazi za nekoliko dana. Savjet je 5 dana nakon tretmana ne dirati tretirano područje i održavati ga čisto i suho, izbjegavati sunce, intenzivne treninge zbog znojenja i saunu.

Plazma Pen je izuzetan aparat namijenjen svim tipovima kože, neovisno o fototipu i starosnoj dobi.

Za što se koristi plasma pen?

 • Poboljšava izgled finih bora
 • Zatezanje opuštene kože donjih i gornjih kapaka (neinvazivna blefaroplastika bez reza i ožiljka)
 • Uklanjanje bora oko očiju (pačje nogice)
 • Pušačka koža (pušačke bore oko usana)
 • marionetske bore, bore na čelu
 • Uklanjanje tetovaže i trajne šminke
 • Uklanjanje smeđih i staračkih pigmentacija
 • Uklanjanje atrofičnih ožiljaka ( strije, ožiljci od akna)
 • Uklanjanje benignih tvorbi iznad površine kože (fibromi, bradavice)
 • Crvene kapilare

Način djelovanja i kome je namjenjen plasma pen

Starenjem nastaju i bore, jer dolazi do smanjenja kolagena i potkožnog masnog tkiva, te dolazi do promjena raspoređivanja masti pod kožom. “Zrela“ koža zbog toga postaje stanjena, neelastična, suha, više ili manje naborana, s pigmentiranim ili depigmentiranim mrljama.

Naša je koža našem organizmu periferni organ. Ona se nalazi na dnu prioriteta raspodjele hranjivih sastojaka, jer su regeneracija tkiva i održavanje vitalnosti organa daleko važniji za unutarnje organe. Stoga je često vrlo važno fizičkim i vanjskim metodama stimulirati regeneraciju kože. Naša koža je neprestano izložena negativnim učincima djelovanja vanjskih faktora hladnoće, topline, vjetra, vlage, kemijsikih i drugih faktora okoliša, te se zbog navedenog koža stalno obnavljanja i regenerira. Svako mikro oštećenje koje nastaje na koži šalje poruku da je potrebno započeti prirodnu regeneraciju. Na taj se način snažno stimulira proizvodnja kolagena.

 

Plasma Pen tretman minimalno je invazivana tehnika za precizno određenu sublimaciju gornjeg sloja kože. Temelji se na prijenosu kontrolirane količine energije ionizacijom atmosferskog zraka, što stvara seriju vrlo sitnih točkica pored linija zatezanja, na samoj površini kože. Time se potiče trenutna kontrakcija i učvršćivanje vlakana kože kako bi se stvorio tzv. “lifting”, odnosno zatezanje kože i dobio učinak remodeliranja i pomlađivanja. Metoda se koristiti za tretiranje specifičnih područja kože, bez oštećenja okolnog tkiva. Tretman pruža učinkovitu nekiruršku blefaroplastiku očnih kapaka (gornji i donji očni kapci), tretiranje ožiljaka uključujući ožiljke od akni, zatezanje bora, dubokih linija oko rubova očiju, nazolabijalne bore, bore na čelu, korekciju nabora oko kutova usana, nabora oko ušiju…

Plasma pen u BioLaser Studiju Rijeka

Saznajte više

Kontraindikacije

 • Pacemaker, Holter, i svi drugi implantirani električni uređaji,
 • Epilepsija
 • Trudnoća i dojenje
 • Onkološke bolesti
 • Dijabetes
 • Kožne autoimmune bolesti na željenoj zoni tretiranja

Koliko traje tretman, a koliko rezultati?

Vidljivost pozitivnog učinka je već poslije prvog tretmana, mada se najveći učinak očekuje u periodu 3-6 tjedana, a potpuni u periodu od 2-3 mjeseca. Najčešće je dovoljan jedan tretman za potpuni učinak, a kod većih oštećenja kože ili velikog viška nabora kože moguće je ponoviti još jedan tretman, ali nakon 2-3 mjeseca. Učinak tretmana je postojan i do 5 godina nakon tretmana