TUI-NA RELAX

opuštajuća masaža za tijelo, duh, otpuštanje emocija koje nas guše i pritišću

 

ŠTO JE TUI-NA

Tui-Na je jedna od najstarijih masažnih tehnika svijeta i sastavni je dio Tradicionalne kineske medicine. Znanje u njoj staro je preko pet tisuća godina. Stoljećima se koristi u Kini, a danas i u cijelome svijetu. Tui-Na je više od masaže. Ona je i terapija, jer se temelji na energetskoj ravnoteži i povezanosti tijela, emocija i duha.

Tui-Na doslovce znači „tiskaj i trljaj“. Radi se rukama, palcima, zglobovima prstiju, laktovima. Ona je kombinacija masaže, akupresure i ostalih oblika manipulacije tijela po meridijanima, akupunkturnim točkama, skupinama mišića i živaca. Tui-Nom se uklanjaju blokade koje sprečavaju slobodan protok qi energije. Otklanjanjem blokada, u organizam se vraća ravnoteža, uklanjaju se bolna stanja, poboljšava zdravlje i vitalnosti.

Temeljni pristup u Tui-Ni je da se pojedinac promatra kao skup energije odnosno chi-a (Qi), koja putuje tijelom pomoću kanala, meridijana, te Tui-Na smatra kako je hrana lijek, koji daje dugotrajnije pozitivne učinke na tijelo i duh.

TUI-NA MANIPULACIJE NA TIJELU

Tui-Na masaža-terapija primjenjuje se na cijelom tijelu ili dijelovima tijela. Tui-Na je jedna od najintenzivnijih tehnika, pa se ona ne koristi samo za opuštanje, relaksaciju, otklanjanje stresa i napetosti, nego i za poboljšanje zdravlja i vitalnosti. Zbog njezine intenzivnosti mnogi ovu masažu nazivaju veliko pospremanje, jer su njome čiste blokade, pa su tijelo, duh i emocija nakon ove masaže u dobrom i uravnoteženom stanju.

 DJELOVANJE TUI-NA MASAŽE NA TIJELO I PSIHU

– poboljšava opću kvalitetu življenja, zdravstveno stanje i ublažava simptome stresa
– zagrijava kožu, pospješuje cirkulaciju

-jača imunološku reakciju organizma
– opušta i zagrijava mišiće, djeluje na zglobove jačajući njihovu fleksibilnost i izdržljivost

– ublažava poremećaje mišićno-koštanog sustava; bolovi u vratu, ramenima, leđima, išijas

– teniski lakat

– vraća tkivu elastičnost
– regulira krvni tlak
– djeluje na probavu, zatvor
– jača kralježnicu

– ublažava kronične bolove

– pomaže kod glavobolje, predmenstrualnog simptoma,

– vraća pomlađeni sjaj licu

– uklanja stres
– smiruje klijenta i povoljno djeluje na nemirne i anksiozne osobe
– djeluje na emocionalne, metalne i duševne procese
– dovodi do dubljih spoznaja pri razrješavanju emocionalnih tegoba

– djeluju blago i umirujuće, opušta i relaksira, „generalno čišćenje“ i uravnoteženje tijela, duha i emocija 

KONTRAINDIKACIJE

Tui-Na se ne primjenjuje kod osoba sa osteoporozom, problema koji uključuju prijelome, kod osoba koje imaju zarazne bolesti, probleme sa kožom ili otvorene rane, karcinomi i metastaze, kod osoba pod akutnim djelovanjem alkohola i opijata

BRZINA DJELOVANJA TUI-NA MASAŽE

U jako mnogo slučajeva Tui-Na ima brzo djelovanje, pa je to njena komparativna prednost u odnosu na druge masaže-terapije. U prosjeku je potrebno četiri do pet tretmana za uspostavu ravnoteže, ali već nakon prvog tretmana klijenti ističu vrlo povoljne učinke na tijelo, duh i emocije

TIJEK TRETMANA I IZVOĐENJE TUI-NA MASAŽE

Tretman se izvodi na masažnom stolu, uz primjenu kvalitetnih hladno prešanih organskih ulja, koja na prirodan način tretiraju kožu, pogotovo suhu i upaljenu. Klijent mirno leži i duboko diše. Za vrijeme tretmana klijent je u gaćicama, a klijentice u gaćicama i prsluku, pokriveni ručnikom. Tui-Na se ne izvodi na spolnim organima i grudima. Svakom klijentu ponaosob se prilagođava odgovarajući pritisak, ovisno o njegovoj konstituciji, vrsti tegobe i osobnoj želji. Klijentima se preporuča fokus na vlastito disanje djelujući na smirivanje misaonih procesa.

Prije pristupa Tui-Na masaži klijenta/icu se  upoznaje sa tijekom masaže i očekivanim ciljevima, te se ispunjava pristupni karton u kome se navedeni djelovanje, kontraindikacije, tijek tretmana i izvođenje.

Osim samog tretmana, terapeut daje i usmene savjete o prehrani i načinu života, kao podršku iscjeljenju osobe i dugotrajnijeg uklanjanja tegoba

ŠTO JE MASAŽA

Masaža je jedan od najstarijih oblik terapije. Koristi se nizom ritmičkih pokreta radi manipulacije tjelesnim tkivima. Osim fizičkog masaža pruža i duboko psihičko opuštanje. Neizostavna je u održavanju zdravlja i uspostavljanju narušene psiho – fizičke ravnoteže.

Masaža je u prvom redu dobra za prevenciju i očuvanje zdravlja. Masažom se pokreće cirkulacija, opušta muskulatura, otklanjaju grčevi, napetosti, potiče metabolizam i eliminacija toksina, postiže duboka opuštenost i relaksacija cijelog tijela.

U našem studiju također možete isprobati i sportsku masažu, te medicinsku masažu.

ŠTO SU MERIDIJANI I AKUPUNKTURNE TOČKE

Meridijani su nevidljiva mreža kanala koji se protežu duž cijelog tijela i kojima teče Qi, energija. Svaki energetski zastoj duž kanala uzrokuje bol. Bol može biti psihološke, emotivne ili fizičke prirode. Kvaliteta boli ovisi o prethodnim traumama koje su uzrokovale zastoji Qi-a unutar određenog meridijana.

Duž svakog meridijana nalaze se akupunkturne točke. Djelovanjem na njih potičemo energetski protok, otklanjamo boli i vraćamo tijelu narušeni sklad.

Kao nutricionista, sportaš rekreativac i ljubitelj zdravog i uravnoteženog načina života upoznala sam se sa masažnim tehnikama. Tui-Na je više od masaže, ona je terapija za tijelo, duh i emocije. U današnjem brzom i stresnom načinu života mnogi ne osluškuje i ne brinu se za sebe. Kako onda očekivati da nas tijelo, duh i emocije podržavaju, vode u bolji i sretniji život i uvijek budu zdravi? Prevencijom zdravlja višestruko možemo doprinijeti da si osiguramo sretan i dugovječan život, lišen straha, boli, loših stanja i kvalitete. Uravnotežena i dobra prehrana, kao i energetska potpora tijelu, duhu i emocijama Tui-Na masažom-terapijom siguran je put da to ostvarimo.

Mirna Međimorec, farmaceutski stručni radnik, nutricionist, glasnogovornica, Tiu-Na maser-terapeut

Bio Laser Studio Rijeka, Marinići 63, Viškovo, I.P. Andrije Medulića 3/1 Rijeka, OIB 68198493506

 

C J E N I K   TIU – NA   MASAŽE-TERAPIJE

 

Šifra i naziv uslugeCijena/HRKAkcija
CIJELO TIJELO 90 minuta (leđa, natkoljenice, potkoljenice otraga, natkoljenice sprijeda, stopala, želudac i probavni organi, ruke, lice, vrat i ramena)

 

600,00

50% do 01.07.2018.

300,00 kn

 

CIJELO TIJELO 60 minuta (leđa, natkoljenice, potkoljenice otraga, natkoljenice sprijeda, stopala, želudac i probavni organi, ruke, lice, vrat i ramena, može se ugovoriti jedna ili dvije masaže)

 

CIJELO TIJELO 60 minuta (leđa, natkoljenice, potkoljenice otraga, natkoljenice sprijeda, stopala, želudac i probavni organi, ruke, lice, vrat i ramena) 4 masaže

 

 

200,00

 

 

 

800,00

50% do 01.07.2018.

200,00 kn

 

 

60% do 01.07.2018.

320,00 kn četiri masaže

 

PARCIJALNA 30 minuta (leđa, natkoljenice, potkoljenice otraga, natkoljenice sprijeda, stopala)

 

120,00

PARCIJALNA 30 minuta (leđa, ruke, lice, vrat i ramena)

 

120,00

PARCIJALNA 15 minuta (lice, vrat i ramena)

 

70,00

 

 

PARCIJALNA 15 minuta (leđa, stopala)

 

70,00

 

 

 

PARCIJALNA 10 minuta (stopala)

 

50,00

 

PARCIJALNA 10 minuta (lice)

 

50,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijeka, 05. lipnja 2018.